Koulutus sisältää verkkotallenteen, joka on katsottavissa 1.1.2024 – 14.5.2024 sekä webinaari-iltapäivän 14.5.2024 klo 14-15.30!

KOHDERYHMÄ
Koulutus on tarkoitettu perusopetusikäisten kanssa työskenteleville opettajille, erityisopettajille ja psykologeille.

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT

  • Lukutaidon kehitys ja lukivaikeudet
  • Mitä lukemisen sujuvuus on?
  • Miten lukemisen sujuvuutta voi arvioida ja seurata?
  • Miten sujuvuutta voi harjoittaa?

Koulutuksessa esitellään, mitä tällä hetkellä tiedetään lukemisen sujuvuuden kehittymisestä, arvioinnista sekä kuntouttamisesta. Koulutuksessa käydään läpi menetelmiä ja materiaaleja, joilla tätä suomen kielessä keskeistä lukutaidon ongelmaa voidaan koettaa lieventää. Esitellyt lukemisen sujuvuuden harjoitusmenetelmät soveltuvat käytettäväksi sen jälkeen, kun lapsi on oppinut peruslukutaidon.

Koulutus alkaa itsenäisesti katsottavalla luentotallenteella (kesto 4 x 45 min), joka on katsottavissa 1.1.2024 – 14.5.2024. Tallenteen perusteella osallistujat toteuttavat oppimistehtävänä harjoituskokeilun. Osallistujat voivat myös lähettää tapauskuvauksen tai kysymyksiä luennoitsijalle. Kokeiluja, tapauskuvauksia ja kysymyksiä käsitellään yhteisesti webinaari-iltapäivässä 14.5.2024 klo 14-15.30 (kesto 2 x 45 min). Webinaari sisältää myös lyhyen luento-osuuden. Tehtävän palautuspäivä on viikkoa ennen webinaaria 7.5.2024. Webinaarista ei tehdä kokonaisuudessaan tallennetta.

KOULUTTAJA
Paula Salmi, FT, puheterapeutti, tutkija, Niilo Mäki Instituutti

KOULUTUKSEN HINTA
Koulutus on varhaiskasvatuksessa/opetustoimessa työskenteleville maksutonta.

ILMOITTAUTUMINEN
Koulutukseen otetaan 40 osallistujaa. Ilmoittautuminen koju.nmi.fi